Duh Šume

Premašen cilj
255,630.00 RSD Prikupljeno od ciljanih 200,000.00 RSD
97
podržavaoca
Kampanja je završena
Prati projekat
Podeli projekat:

Kampanja

Duh Šume: zbirka mističnih priča iz divljine

Mi smo porodica koja je 2016. počela da gradi svoje Permakulturno imanje u ekološkoj zajednici, u šumama između Zaječara i Boljevca.

Nakon 5 godina života u divljini, spremni smo da podelimo neke od čudnijih priča i misterija koje nam dolaze iz dubokih šuma istočne Srbije. Vukovi, veštice i fantomske frule će nam pomoći da prenesemo osećaj bliske interakcije sa šumama koje vladaju između Tupižnice i Rtnja.

Čuj šta šuma ima da kaže… i postani deo njene priče!

Mi svake noći spavamo u divljini dok nam oko imanja zavijaju Vukovi, huču Sove i riču Srndaći. I dalje imamo dodir sa modernim svetom i mogućnost da taj osećaj podelimo sa drugima. Svaka priča je blago osnovana na stvarnim događajima, dok su fantastični elementi potpuno inspirisani porukama koje nam šuma šalje. Ovo je naša prilika da kroz zbirku kratkih priča prenesemo ta osećanja i poglede.

Nagrade

Učešćem u našoj kampanji možete odabrati jednu od sledećih nagrada.

*Dajte ime jednom liku u knjizi u konsultaciji sa autorima. Fleksibilni smo što se tiče imenovanja, ali pominjemo konsultaciju čisto da ne bi dobili junaka Smrdimira 🙂 Pet likova (muških i ženskih) iz naših priča čeka vas da im date ime! Svako može izabrati po jednog lika kome će dati ime, a prvi izbor imaju oni koji prvi izaberu ovu nagradu.

Pogotovo nas raduje mogućnost da ovom kampanjom formiramo novu šumicu na našem imanju! Nameravamo da posadimo i negujemo polikulturu višegodišnjih biljaka sve dok ne izrastu u šumarak i nastave svojom putanjom ka pravoj šumi koja će nas i druge hraniti, a potom i nadživeti.

Što se tiče slanja knjige, mi plaćamo poštarinu za isporuku štampane knjige unutar Srbije.

Troškovi

Sredstva prikupljena tokom kampanje koristimo za finansiranje sledećih troškova:

Ukoliko sakupimo više novca, sva dalja sredstva idu u razvoj našeg Permakulturnog imanja. Sledeći projekat nam je izgradnja ukopanog podruma za plodove iz naše bašte i šumskog vrta.

Nakon završetka kampanje i prikupljenih sredstava, odmah se bacamo na pripremu, a potom i štampu knjige. Iskustvo stečeno tokom izdavanja naše prethodne knjige nam govori da nepredvidivih situacija može biti na pretek tokom realizacije knjige u doba globalne pandemije. Imajući to u vidu, očekujemo da knjiga bude u vašim rukama najkasnije do proleća 2023.

Pitanja

Da li mogu deca čitati ovu knjigu?

Iako priče nisu naročito namenjene deci, ne sadrže ništa teže od onoga što se može naći u našim starim pripovetkama, uključujući teme smrti, rađanja i povremene osvrte na senke koje stvaraju strahovi.

Da li će knjiga biti dostupna posle kampanje?

Cilj nam je da ovom kampanjom finansiramo tiraž od najmanje 100 knjiga kako bi pokrili sve one koji su podržali kampanju, i pitanje je da li će se štampati sledeći tiraž. Jedini način da sigurno dođete do knjige je da sada naručite svoju kopiju preko Dobrog Dabra, tako što ćete danas novčano podržati kampanju.

Kako da dođem do štampane knjige ako ne živim u Srbiji?

Najlakše bi bilo da pošaljemo knjigu na adresu nekome u Srbiji ko vam je može odatle proslediti. Ukoliko to nije moguće, kontaktirajte nas da vidimo o drugim opcijama.

Kako još mogu podržati kampanju?

Ukoliko niste u mogućnosti da finansijski učestvujete u kampanji, možete priču podržati tako što ćete je podeliti na društvenim mrežama i sa vašim prijateljima direktno putem emaila ili poruka – Viber, WhatsApp, Messenger, itd. Nek što više ljudi čuje šta šuma zbori!

HVALA NA PODRŠCI!

Ukoliko imate pitanja u vezi knjige Duh Šume, kontaktirajte nas na pisma@zelenacija.com i pratite nas na Facebook, Instagram i YouTube.

Nagrade

900.00 RSD ili više
Nivo 1: Zova
DATUM ISPORUKE
decembar, 2022
BROJ ZAHTEVA:
20
Kampanja je već dovršena.
1,900.00 RSD ili više
Nivo 2: Glog
DATUM ISPORUKE
mart, 2023
BROJ ZAHTEVA:
22
Kampanja je već dovršena.
3,500.00 RSD ili više
Nivo 3: Dren
DATUM ISPORUKE
mart, 2023
BROJ ZAHTEVA:
12 od 50
Kampanja je već dovršena.
9,500.00 RSD ili više
Nivo 4: Hrast
DATUM ISPORUKE
mart, 2023
BROJ ZAHTEVA:
3 od 3
Kampanja je već dovršena.
20,000.00 RSD ili više
Nivo 5: Orah
DATUM ISPORUKE
mart, 2023
BROJ ZAHTEVA:
1 od 5
Kampanja je već dovršena.
  • 23-03-2022

    Hvala! ?

    Kampanja je uspešno završena. Hvala svima koji su nas podržali! Čekamo da se još par uplata proknjiži, nakon čega Dobri Dabar prebacuje prikupljena sredstva na naš raun i šalje nam kontakt informacije svih vas - mi za sada ne znamo ko nas je sve podržao! Ali uskoro ćemo saznati i šaljemo vam naš plan za dalji razvoj knjige i slanje nagrada, zato očekujte email od Zelenacije uskoro ? ?
Dodaj novost za ovu kampanju

1 recenzija za Duh Šume

  1. Nevena Stamenković

    Srećno drugari! Da bude i za podrum. 😀

    februar 22, 2022 u 2:41 pm
Dodaj recenziju