Leksikon umetnika i stvaralaca Novog naselja

203,600.00 RSD Prikupljeno od ciljanih 450,000.00 RSD
24
dana do kraja kampanje
23
podržavaoca
Minimalan iznos je RSD Maksimalan iznos je RSD
Unesi iznos ili izaberi svoju nagradu
RSD
Prati projekat
Podeli projekat:

Kampanja

Novo kulturno naselje je organizacija osnovana 2014. godine sa ciljem osnivanja Kulturnog centra na Novom naselju, najvećoj gradskoj četvrti Novog Sada koje broji preko 40.000 stanovnika.

Svi naši događaji i projekti podeljeni su u tri grupe: kulturna participacija, neformalna edukacija i umetnička produkcija.

Tokom svog desetogodišnjeg postojanja, NKN je realizovao niz uspešnih projekata, manifestacija, radionica, filmova, performansa, festivala, rezidencijalnih boravaka umetnika iz brojnih evropskih zemalja. Sadržaji koje osmišljavamo se realizuju kroz interakciji sa lokalnom zajednicom na Novom naselju, ali i sa ciljem da obogate i decentralizuju umetničku i kulturnu ponudu grada Novog Sada. 

 

O PROJEKTU

Nakon 3 izdanja koje smo realizovali od 2018. do danas, od kojih je poslednje „Brevijar ulica Novog naselja“ iz 2021, tokom prošle godine smo nastavili sa radom na proučavanju kulturnog i istorijskog nasleđa ovog dela Novog Sada i pokrenuli smo rad na sastavljanju „Leksikona umetnika i stvaralaca Novog naselja”.

 

Cilj ovog istraživačkog projekta je da se formira baza informacija o stvaraocima i akterima na umetničkoj sceni u najširem smislu: književnosti, filmu, pozorištu, likovnim umetnostima, klasičnoj i rok muzici i produkciji na umetničkoj, kulturnoj i subkulturnoj sceni od osnivanja Novog naselja do danas.

U saradnji sa renomiranim kulturnim radnicima koji su dobri poznavaoci istorije, kulture i urbane mitologije Novog naselja i koji su u određenim periodima života učestvovali u kreiranju kulturnih i subkulturnih događanja u ovom delu grada (Tiborom Vajdom, Slavkom Matićem, Igorom Todorovićem, Danilom Vuksanovićem, Igorom Pavlovićem) došlo se do popisa od preko dvesta pedeset imena umetnika i umetnica koji su i koje su živeli ili žive na Novom naselju.

Promocija publikacije nas očekuje u septembru, a do tada nam je potrebna pomoć da prikupimo sredstva za štampu publikacije.

 

ZAŠTO JE VAŠA DONACIJA VAŽNA?

  1. Podrška lokalnim umetnicima: Vaša donacija će pomoći lokalnim umetnicima i stvaraocima da dobiju priznanje koje zaslužuju.
  2. Očuvanje kulture: Naša publikacija je vredan zapis o kulturnom nasleđu Novog naselja i doprinosi očuvanju umetničke scene tokom prethodnih 50 godina.
  3. Inspiracija za buduće generacije: Ova publikacija će biti građa i inspiracija za mlade umetnike i istraživače koji će se baviti odnosom umetnosti i lokalnih zajednica.

Kao znak zahvalnosti spremili smo Vam skromne nagrade:

  • Svaka donacija iznad 1.500,00 dinara automatski obezbeđuje svoj primerak izdanja, kao i zahvalnicu i značku
  • Donacije iznad 2.500,00 dinara u znak zahvalnosti dobijaju primerak ovog izdanja, kao i autentični limited edition ceger, zahvalnicu i značku
  • Donacije iznad 5.000,00 dinara, pored primerka Leksikona dobijaju i jastuk, zahvalnicu i značku
  • Donacije iznad 7.500,00 dinara, uz primerak Leksikona dobijaju i plakat sito ltd, zahvalnicu i značku
  • Donacije iznad 15.000,00 dinara dobijaju kompletan paket (svi merchovi), kao i ciglu iznenađenja

Svi donatori biće pomenuti u izdanju na stranici „prijatelji projekta“.

Vaš doprinos, koliki god on bio, pomoći će nam da ostvarimo ostvarimo naš cilj i obogatimo kulturnu ponudu naše zajednice. Ukoliko niste u mogućnosti da donirate novac, možete nas podržati deljenjem kampanje i širenjem vesti o njoj.

ZATO VAS POZIVAMO DA PODRŽITE I DONIRATE LEKSIKONU UMETNIKA I STVARALACA NOVOG NASELJA!

Tvorac
1 Kampanje | 0 Sačuvane
Novo kulturno naselje je udruženje osnovano 2014. godine. Misija NKN-a jeste osnivanje Kulturnog centra na Novom naselju, delu grada koji broji preko 40.000 stanovnika. Svi naši događaji i projekti koje organizujemo podeljeni su u tri grupe: neformalna edukacija, kulturna participacija i umetnička produkcija.
Pročitaj više

Nagrade

1,500.00 RSD ili više
Donacije iznad 1.500,00 RSD Primerak izdanja, zahvalnica i značka
DATUM ISPORUKE
septembar, 2024
BROJ ZAHTEVA:
4 od 100
2,500.00 RSD ili više
Donacije iznad 2.500,00 RSD Primerak izdanja, autentični limited edition ceger, zahvalnicu i značku
DATUM ISPORUKE
septembar, 2024
BROJ ZAHTEVA:
3 od 100
5,000.00 RSD ili više
Donacije iznad 5.000,00 RSD Primerak Leksikona, jastuk, zahvalnica i značka
DATUM ISPORUKE
septembar, 2024
BROJ ZAHTEVA:
1 od 50
7,500.00 RSD ili više
Donacije iznad 7.500,00 RSD Primerak Leksikona, plakat sito ltd, zahvalnica i značka
DATUM ISPORUKE
septembar, 2024
BROJ ZAHTEVA:
0 od 25
15,000.00 RSD ili više
Donacije iznad 15.000,00 RSD Kompletan paket (svi merchovi) i cigla iznenađenja
DATUM ISPORUKE
septembar, 2024
BROJ ZAHTEVA:
0 od 5

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Leksikon umetnika i stvaralaca Novog naselja“