ŠARMANI – prikupljanje sredstava za snimanje albuma „Muzički omnibus“

Premašen cilj
120,000.00 RSD Prikupljeno od ciljanih 116,000.00 RSD
17
podržavaoca
Kampanja je završena
Prati projekat
Podeli projekat:

Kampanja

Dragi prijatelji, mi smo muzički sastav Šarmani.
Mi smo muzički izvođači i kreatori autorske muzike.
Bend Šarmani čine Tamara Pavlović, Ivan Stanojević, Marko Petković, Nemanja Ristović i Igor Stević. Mi radimo isključivo na autorskom materijalu, pišemo, komponujemo pesme, i kreiramo prateći video sadržaj. Samim tim što naše pesme prolaze kroz svojevrsnu video interpretaciju, naša družina uključuje i širu ekipu, glumaca – učesnika u našim spotovima, kostimografa, skulptora rekvizita, lutkara, forografa i snimatelja. U suštini naš projekat je jedna prilično zaokružena priča, koja uključuje multimediju, sopstveni dizajn i autorski upliv na svim poljima. Naime, to nas je i okupilo. Članovi benda su iz Novog Sada i Kragujevca, i aktivno sudeluju u kreiranju materijala za album, nude svoja iskustva na polju audio i video produkcije. Prevazilaze se razne prepreke, kao što je rad na daljinu, putovanja radi pripreme i rada na sadržaju. To jeste složen i naporan proces, ali smatramo da taj dodatni napor može prilično da urodi plodom, pre svega jer time postižemo posebnu konekciju dve različite sredine, koje već jesu sociološki i kulturološki povezane, ali vidimo mogućnost dodatnog podsticanja raznih oblika saradnje i realizacije zajedničkih projekata.


Šarmani sa učesnicima na snimanju spota u Šumaricama, Kragujevac.

Prošle godine smo u studiju uradili produkciju prve pesme „Mrmot stari“, uz prateći muzički video. Video je kombinacija nekoliko tehnika, od kojih je stoptrik ili stopmotion animacija najatraktivnija. Učestvovalo je preko 20 ljudi, i uz pomoć naših prijatelja uspeli smo da obezbedimo autorske rekvizite (drvene skulpture), kostime, i lutku koju smo sami kreirali za potrebe snimanja.Fotografije sa snimanja spota „Mrmot Stari“

Ovakav način rada doprinosi jedinstvenom audiovizuelnom doživljaju koji pomera granice u posmatranju savremene alterativne rok muzike. Takođe u vreme kada u tom muzičkom pravcu sve više savremenih autora donosi tekstove na engleskom jeziku, zatim nerazumljive i nepovezane tekstove, kratke, i bez jasnog smisla, ovaj bend zapravo koristi tekstove koji se bave današnjim trenutkom, to su stihovi u kojima se svi možemo prepoznati, i imaju osvrt na vreme u kom živimo. Verujemo da je čitav projekat poseban, da se razlikuje od savremenih tendencija na alternativnoj muzičkoj sceni u Srbiji, jer podrazumeva uključenost svih članova u kreiranju potpuno autorskog sadržaja. Bend istražuje svoj izraz kroz razne muzičke fome, korišćenjem raznih istrumenata i sprava; npr. kombinacije električne gitare sa raznim efektima, kahon, diddžiridu, perkusije, semplovi…
Potrebe naše potencijalne publike su kvalitetan muzički i video sadržaj, inovativnost, kombinacija tehnika i stilova, sveže muzičke ideje i sadržaj koji odražava trenutak u kojem živimo i stvaramo. Uspeli smo da organizujemo prezentaciju na svojim kanalima (YouTube, facebook, instagram) dve projekcije muzičkog videa u Kragujevcu i Novom Sadu. Razni muzički portali iz zemlje i regiona preneli su vest o izdanju pesme i spota, podelili su link i pozitivno uticali na vidljivost ovog projekta. Verujemo da možemo još mnogo više toga da uradimo na muzičkoj sceni u zemlji nakon realizacije kompletnog projekta.


Fotografije sa pomocija spota u Kragujevcu, KC UMMUS, i u Novom Sadu.

Produkcija muzičkog izdanja „Muzički omnibus“ benda Šarmani, podrazumeva snimanje albuma od deset autorskih pesama, produkciju i postprodukciju istog, njegovo besplatno deljenje na internetu, snimanje spotova za tri pesme, koncertnu i medijsku promociju kompletnog audio-vizelnog materijala. Ideja je da se muzika obradi kroz tematski pristup u video mediju, koristeći se širokim spektrom stilova i savremenih tehnika snimanja video zapisa, uključujući animaciju, dokumentarne i nenarativne pristupe. Kombinovanje ovih stilova i tehnika postalo je popularno zbog različitosti koju nudi publici, to će veoma pozitivno uticati na oblikovanje muzičkog ukusa, vraćanje vere u kvalitet muzičke scene u zemlji i regionu. Na kraju verujemo da će se vremenom stvoriti potreba za kvalitetnim autorskim sadržajima.

Usmerenje ovog benda je da kroz multimediju prikaže jedno kompletno audiovizuelno delo i da na taj način proba da uspostavi komunikaciju sa publikom koja je željna autorskog sadržaja. Te se u cilju ostvarivanja ovih rezultata planiraju aktivnosti promocije muzike i pratećeg video sadržaja. Zato vas pozivamo da nas podržite. Ne samo time što ćete donirati. Pozivamo vas da nas zapratite na društvenim mrežama i da slobodno delite naš sadržaj. Tamo ćete uostalom biti u korak sa našim radom, verujemo da će biti puno zanimljivog i uzbudljivog sadržaja, kao i promocija svežeg materijala.

Ako ste u mogućnosti podržite nas finansijski, donirajte, ili izaberite jednu od ponuđenih nagrada.

Puno malih donacija će nam svakako puno značiti. Ako niste u mogućnosti da nas finansijski podržite, zamolili bi smo vas da ovu kampanju šerujete na društvene mreže i podelite sa prijateljima kako bi je videlo što više ljudi.

Hvala!

Vizuelni identitet benda, dizajn nagrada: Igor Stević https://www.behance.net/Stevozar

Fotografija: Antonina Pekić

Video za crowdfunding kampanju: Igor Stević, Slavko Pavlović

Video produkcija: Studio Skladka

Tvorac
1 Kampanje | 0 Sačuvane
Živim i radim u Novom Sadu, bavim se multimedijom, muzikom i slikarstvom. Stalno sam angažovan na poslovima video produkcije i postprodukcije u Studiju Skladka, čiji sam i osnivač. Član sam muzičkog sastava Šarmani, i Kafa u ponoć.
Pročitaj više

Nagrade

1,700.00 RSD ili više
EKO torba - ceger sa motivima iz spota \"Mrmot stari\" benda Šarmani.
DATUM ISPORUKE
jul, 2023
BROJ ZAHTEVA:
0 od 20
Kampanja je već dovršena.
2,500.00 RSD ili više
Dečija pamučna majica sa dizajnom i motivima benda. U dve boje, crvene i bele, po vašem izboru.
DATUM ISPORUKE
jul, 2023
BROJ ZAHTEVA:
0 od 20
Kampanja je već dovršena.
3,000.00 RSD ili više
Pamučna majica sa dizajnom i motivima benda. Postoje muške i ženske, crne i bele, po vašem izboru.
DATUM ISPORUKE
jul, 2023
BROJ ZAHTEVA:
0 od 20
Kampanja je već dovršena.
4,000.00 RSD ili više
USB od 16Gb sa albumom \"Muzički omnibus\" i pratećim video sadržajem, četiri muzička spota.
DATUM ISPORUKE
novembar, 2023
BROJ ZAHTEVA:
0 od 30
Kampanja je već dovršena.
12,000.00 RSD ili više
Ceo paket, dobićete dve majice, crne, bele ili komnbinovano, dečiju majicu, ceger, i USB 16Gb, i imaćete priliku da odgledate premijerno prve spotove, nekoliko dana pre svih drugih, neki su već u produkciji, a biće ih ukupno tri!
DATUM ISPORUKE
novembar, 2023
BROJ ZAHTEVA:
0 od 15
Kampanja je već dovršena.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „ŠARMANI – prikupljanje sredstava za snimanje albuma „Muzički omnibus““