Kako mogu podržati projekat na Dobrom Dabru?

Projekat možeš podržati kroz finansijsku donaciju ili odabrati bilo koju nagradu koju autor nudi.

Nije potrebno registrovati se za podršku projektu, ali savetujemo da se ipak registruješ. 
Ako si zainteresovan da podržiš projekat na drugi način, možeš se obratiti autoru projekta putem kontakt forme koja se nalazi u svakoj kampanji pod opcijom Kontaktiraj autora.

Kako to izgleda?

Nakon što kliknemo na opciju Podrži ovaj projekat, uputićemo te u kolonu sa nagradama. Ovde možete videti sve nagrade koje autor nudi.

Jednom kada klikneš na Izaberi nagradu, odaberi određeni broj nagrada i spreman si za uplatu.

Zatim ćemo te preusmeriti na sledeći korak, gde ćeš uneti svoje podatke i izabrati način plaćanja: možeš izabrati plaćanje karticom ili bankovnim transferom.

E-poštom ćeš primiti poruku sa potvrdom zajedno sa podacima o plaćanju (u slučaju bankovnog transfera). Potvrda služi i kao punovažni računovodstveni dokument.

Ako  takva poruka nike stigla, pogledaj da li je u nepoželjnoj pošti.

Da li je moja donacija anonimna?

Možeš odabrati da li će tvoje ime i prezime biti vidljivi tokom trajanja kampanje. Ako kampanja bude uspešna, autoru kampanje ćemo dati vaše lične podatke kako bi on ili ona mogli da ispune obećanje koje ste dobili i da vas obavesti kako i kada ćeš dobiti nagradu.

Kako da dobijem nagradu koji vidim u jednoj od kampanja?

Na Dobrom Dabru postoje kampanje za grupno finansiranje putem kojih autori pokušavaju da ispune finansijski cilj neophodan za realizaciju projekta.

Kampanje su aktivne 15 do 45 dana, tokom kojih ih možeš podržati odabirom jedne od nagrada koje autor u kampanji nudi.

U pregledu kampanje izaberi onu koja te zanima

Kliknite na dugme Izaberi nagradu

Unesi svoje podatke i način plaćanja karticom ili bankovnim transferom.

Ako je kampanja završena, možeš se obratiti autoru i dogovoriti se o drugom načinu dostavljanja nagrade. U tom slučaju odaberi opciju Kontaktiraj autora u pregledu određene kampanje.

Imam pitanje u vezi projekta ili nagrade, kome da se obratim?

Na pitanja o projektu ili nagradama odgovoriće autor projekta i kampanje, kojima se možeš obratiti putem opcije Kontaktiraj autora u svakoj kampanji. Imaj na umu da kontaktiraš autora projekta i kampanje, a ne Dobrog Dabra, tj platformu.

U prozoru koji se pojavi unesite svoje ime, adresu e -pošte i poruku koja traži autora. Autor će primiti vašu poruku kao e-poruku direktno u svoje poštansko sanduče.

Da li će moja uplata stići čak i ako se kampanja uskoro završava?

Doprinosi putem kartice odmah se dodaju u kampanju i plaćanje putem bankovnog transfera obično traje nekoliko radnih dana, sigurno ne više od 3 dana. Ako do nas stigne u roku od 5 dana po završetku kampanje, upata će biti registrovana.. U suprotnom, uplata će ti biti vraćena.

Mogu li podržati kampanju iz inostranstva?

Da. Plaćanje karticom moguće je s bilo kojeg mesta.

Možete izabrati opciju EUR ili USD. 

Autor kampanje vašu donaciju prima u valuti RSD – dinar

Mogu li podržati kampanju kao kompanija?

Da. 

U tom slučaju u procesu podrške izaberite opciju Želim da dodam podatke o kompaniji, nakon čega ćete videti polja u koja ćete uneti podatke o kompaniji. Tada ćete primiti email Potvrda o uplati, koji sadrži sve podatke o tvom doprinosu nekoj kampanji i koji služi kao računovodstveni dokument.

Šta se dešava sa mojim doprinosom ako podržim kampanju koja je već dostigla cilj?

Autor ima pravo na priloge koji prelaze ciljni iznos na način koji smatra prikladnim – međutim, moraju se koristiti u svrhe opšte dobrobiti. 

U većini slučajeva, autori će koristiti ove doprinose za poboljšanje svog proizvoda / projekta ili njegovo proširenje, ili za druge aktivnosti vezane za njegove aktivnosti.

Da li ću dobiti potvrdu ili dokaz o podršci projekta?

Nakon plaćanja karticom, odmah ćete primiti poruku zahvalnosti i potvrdu o uplati sa svim relevantnim podacima, koje generiše softver banke kao i u slučaju bilo kog drugog kartičnog plaćanja. 

Ako ste odlučili da podržite projekat uplatom putem bankovnog transfera, predračun za uplatu. nakon što uplata bude evidentirana, dobićete potvrdu o uplati koja služi kao knjigovodstveni dokument.

Koje kreditne kartice funkcionišu na platformi?

Sve varijacije VISA i Mastercard, iz zemlje i inostranstva.

Plaćanje karticom nije prošlo, šta sad?

Plaćanje karticama ponekad ne uspe, nažalost, to se dešava. Razloga može biti nekoliko: problem jedne ili druge banke, izdavaoca kartice, dvostruka autorizacija plaćanja, nedostatak sredstava na računu, prekoračenje dnevnog limita …

U ovom slučaju preporučujemo ponavljanje plaćanja ili odabir načina plaćanja putem bankovnog transfera.

Da li je moguće povući (vratiti) donaciju?

Da, u slučaju da je došlo do zloupotrebe kartice od strane neovlašćenog lica ili tehničke greške (na primer, upisana je jedna nula više na iznos koji želiš da doniraš).

Da li će moji lični podaci biti dostupni?

Možeš izabrati da tvoji podaci ne budu vidljivi autoru kampanje.

Ako je kampanja uspešna, prosleđujemo tvoje podatke autoru kampanje kako bi mogao ispuniti data obećanja i informisati te o toku projekta, osim ako izričito ne naglasite da želite da ostanete anonimni.

Da li je autor dužan da mi dodeli nagradu?

Ako je kampanja uspešna, autor je dužan da sprovede projekat i podeli izabrane nagrade.

Kada ću dobiti obećanu nagradu?

Svaka nagrada uključuje predviđeni datum isporuke – obično u roku od nekoliko nedelja nakon uspešnog završetka kampanje, ali je jasno naznačena u sekciji Odaberi nagradu.

Ako u ovom trenutku nagrada nije stigla, kontaktiraj autora direktno.

Za ovu priliku, koja je inače veoma retka, koristite opciju Kontaktiraj autora. Tvoja poruka će mu stići direktno na e-mail.

Da li ću dobiti obećanu nagradu čak i ako kampanja nije bila uspešna?

Ako je kampanja završena i nije ispunila ciljni iznos u navedenom roku, autor nije u obavezi da sprovede projekat ili pošalje obećane nagrade.

U ovom slučaju vršimo povraćaj sredstava donatorima u roku od 14 dana od završetka kampanje.

Kako mogu da zatražim povraćaj doprinosa?

fgdfgd

Šta se dešava sa mojim doprinosom ako moja kampanja ne dostigne moj ciljani iznos?

Ako je kampanja sa fiksnim sredstvima završena i nije ispunila ciljni iznos u navedenom roku, vraćamo sve doprinose svim podržavaocima u roku od 14 dana od završetka kampanje. U ovom slučaju, autor nije u obavezi da sprovede projekat ili obezbedi obećane nagrade.

Kako mogu podržati projekat / dobiti nagradu po završetku kampanje?

Nakon završetka kampanje, nije moguće vršiti doprinose putem naše platforme, a time ni dobiti nagrade koje su u njoj ponuđene.

Međutim, možeš se direktno obratiti autoru projekta i dogovoriti se s njim o drugoj opciji za podršku projektu ili o tome da li je i dalje moguće dobiti nagrade koje su ponuđene u kampanji.